Türkiye Kamu-Sen Bireysel Emeklilik Sistemi'ne girme kararı aldı

Haber Giriş : 22 Mart 2005 16:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Kamu-Sen Başkanı Bircan Akyıldız, sosyal güvenlik sisteminin tamamlayıcısı olan Bireysel Emeklilik Sistemi'nde Yapı Kredi Emeklilik şirketini seçtiklerini açıkladı. Yapı Kredi Emeklilik tarafından özel olarak hazırlanan, Akıllı Adım Grup Emeklilik Planı'ndan Kamu-Sen üyelerinin çalıştığı işyerlerindeki üyeler ile ailelerinin yararlanması bekleniyor.

Türkiye Kamu-Sen Başkanı Bircan Akyıldız, Sheraton Otel'de düzenlediği basın toplantısında, emeklilik planını tanıttı. Toplantıda konuşan Akyıldız, Türkiye kamu çalışanlarının mali haklar, sosyal haklar, demokratik haklar gibi insani değerleri içeren bir çok sorunu olduğunu belirterek, Hükümetin Anayasa'nın hükümlerine rağmen sorunlarını çözümü için gayret sarf etmediğini ileri sürdü. Kamuda çalışan bir memurun 25 yıl sonra emekliliği hak ettiğini ve emekli olduktan sonar maaşının yüzde 75'i oranında ücret aldığını hatırlatan Akyıldız, bu nedenle emekliliğin çalışan için çileye dönüştüğünü kaydetti. Türkiye'de sosyal güvenlikle ilgili kararların sürekli değiştirildiğini ifade eden Akyıldız, "Bu nedenle gelecek memur için karanlıktır" dedi.

Devletin tüccar anlayışı ve "Ne kadar çok alır, az veririm" mantığı ile prim sistemi getirdiğini savunan Akyıldız, "Bunlar kabul edilebilir yaklaşımlar değildir. Devlet '68 yaşına kadar çalışacaksınız, sonra çalışmanıza da yaşamanıza da gerek yoktur, açlıktan ölebilirsiniz' anlayışı ile hareket ediyor. Yasal düzenlemelerle ek tedbirlerin alınması gerekiyor. Biz Türkiye Kamu-Sen olarak Yapı Kredi Emeklilik ile anlaştık. İsteyen üyelerimiz bireysel emeklilik kapsamına alınacak. Bu planla sosyal güvenlikle ilgili eksiklikleri tamamlayacak. Tamamen isteğe bağlı bir uygulama olacak" şeklinde konuştu. Tanıtım toplantısında konuşan Yapı Kredi Emeklilik Kurumsal Satış ve Acentelerden Sorumlu Grup Başkanı Fatih Sarıkan, 400 bini aşkın üyesi bulunan Kamu-Sen'le çalışmaktan mutluluk duyduklarını kaydetti.

İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber